!!!NOVINKA!!!Bylinné čaje pro poštovní holuby:Jiří Kroupa - chovatel poštovních holubů www.jirikroupa.stranky1.cz

!!!NOVINKA!!!Bylinné čaje pro poštovní holuby

Bylinný čaj

Poštovní holuby



V dnešní době,plné léků,antibiotik,vitamínů a jiných farmaceuticky vyrobených produktů jak pro lidstvo,tak ale i pro poštovní holuby,se velice zapomělo na to,co nás všechny společně obklopuje,na přírodu,která je připravena nám toho hodně darovat.Zapomělo se na tak zvanou metodu fytoterapie,
metodu, užívající k léčení léčivých rostlin (bylinkářství). K léčení mohou být použity nejrůznější části bylin, keřů, stromů či hub. Z přibližně 3 700 taxonů vyšších rostlin rostoucích na území České republiky se v průběhu staletí k léčebným účelům užívalo asi 800 druhů a nyní se jich takto používá asi 200 druhů.Bylinné čaje pro poštovní holuby jsou namíchány podle receptur předních Českých chovatelů,jsou složeny z léčivých bylin,které pocházejí z České republiky, jsou té nejlepší kvality srovnatelné s importnímy produkty.Na samotné složení bylinných čajů byl kladen důraz na jejich speciální využití: DÝCHACÍ CESTY, TOP FORMA, HOLOUBATA


DÝCHACÍ CESTY:čaj z bylinné směsi se podává večer,po příletu ze závodu,čistí organismus a má blahodárné účinky na dýchací cesty poštovního holuba,které jsou velice důležité jak pro samotný let holuba,tak i pro jeho orientaci.Při každém mávnutí křídli se holub nadýchne,a když dýchací cesty nejsou zcela v pořádku,musí holub zvýšit frekvenci mávání křídly,aby tak dohnal dechový hendikep(kyslík),tím ale unaví svalstvo a tudíš prohrává.
Složení:např.Lišejník isl.,Devětsil,Fenykl,Tymián,Pelyněk,Jitrocel,Proskurník,Zeměžluč,(Pelyněk bude pravděpodobně nahrazen pro svou hořkost Lipovým květem a Mátou)
Podávání:do studené vody jedna polévková lžíce bylinné směsi,při dosažení varu odstavit max na 5 min,následně přecedit a podávat vychladlé (doporučujeme podávat s medem,nebo hroznovým cukrem)

TOP FORMA:čaj z bylinné směsi se podává pro dosažení lepší formy v pondělí,úterý a středu,popřípadě i v pátek s medem,glukopurem,gerwitem, atd,čaj z této směsi urychluje krevní oběh,látkovou výměnu a roztahuje cévy.Možno i podávat celý týden před prvním závodem.
Složení:např.Hluchavka,Kopřiva,Dobromysl,Bříza,Máta,Jinan,Bazalka
Podávání:bylinnou směs zalít vroucí vodou v poměru jedna rovná polévková lžíce na litr vody,nechat cca 15 min. vyluhovat,následně přecedit a vychladlé podávat holubům.

HOLOUBATA:čaj s bylinné směsi se podává holoubatům po odstavu min. dvakrát týdně,výrazně zvyšuje obranyschopnost holoubat proti nemocem,má blahodárné účinky na střevní mikroflóru a tudíš napomáhá boji proti tzv.holouběcí nemoci,jsou známi chovatelé,kteří při pravidelném podávání těchto čajů neměli dodnes žádné problémy s touto holouběcí nemocí,čaj z bylinné směsi výrazně posilńuje celkový organismus holoubat.
Složení:např.Třezalka,Jitrocel,Třapatka,Vrbová kůra,Hloch,Šalvěj
Podávání:bylinnou směs zalít vroucí vodou v poměru jedna rovná polévková lžíce na jeden litr vody,nechat cca 15 min.vyluhovat,následně přecedit a vychladlé podávat holoubatům.

Bylinné směsi jsou váženy po 250 g
Cena za jedno balení 250 g ….....150 Kč(7 EU) + poštovné
objednávky na tel.722 801 801,email : makasta@seznam.cz
Jiří Kroupa,Nová Ves 7,Stráž nad Nežárkou 37802
návštěvníků stránky
celkem231 244
tento týden523
dnes98